keresés a weboldalon

Döntöttek a képviselők (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek a képviselők (Videó)

2018 szeptember 14 - péntek
Stabil lábakon áll Zalaegerszeg gazdálkodása – derült ki az önkormányzat erre vonatkozó első félévi beszámolójából. A legutóbbi közgyűlést értékelve Balaicz Zoltán polgármester a legfontosabb napirendi pontokról tájékoztatta az újságírókat.

A város újabb telket értékesített az északi ipari parkban. Az 5 és félezer négyzetméteres területet egy textilnagykereskedő cég vásárolta meg. A grémium elfogadta továbbá a költségvetés harmadik negyedéves módosítását, mivel új központi tételek érkeztek a megyeszékhely számlájára.

Az ökováros program keretében a Zalavíz Zrt. korábban már kísérleteket tett a biogáz felhasználására. Ennek eredményeképp évek óta működnek Zalaegerszegen a CNG hajtású autóbuszok. A cég most egy újabb projekten, a biogáz alapú távhőrendszer létesítésén dolgozik.

Amennyiben ennek kiépítésére forrást találnak, akkor egy próbaprogramot valósítanak meg a városban. A képviselők emellett döntöttek a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjrendszerről, közterületek elnevezéséről és az ovisportpálya projektről.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: