keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2017 március 10 - péntek
Közel harminc napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők egyebek mellett sportfejlesztésről, a helyi szakképzési centrummal való együttműködésről és a buszközlekedési szolgáltatás kibővítéséről tárgyaltak. A közgyűlés döntéseiről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A grémium beszámolót hallgatott meg a Beszerzési Testület tavalyi tevékenységéről. Ebből kiderült, hogy valamennyi közbeszerzést figyelembe véve 54 százalékra emelkedett a pályázatokat elnyerő zalaegerszegi cégek aránya. A működési, illetve uniós források tekintetében ennél is jobbak az adatok.


Az illetékes minisztérium megküldte a várossal kötött, személyszállításról szóló megállapodást. Ennek értelmében a helyközi buszok mostantól több helyen – például a Cimpóhegyen, a csácsi arborétumnál és Gálafejen is megállnak majd.

Döntés született továbbá a Zala-Depo és a Müllex Körmend Kft. hulladékgazdálkodási vállalatok összeolvadásáról. Emellett a közgyűlés támogatta a Városi Ifjúsági és Sportcentrumban tervezett 125 millió forintos beruházást is.

K.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: