keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2017 február 10 - péntek
Mintegy harminc napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők elfogadták az idei költségvetést, melynek főösszege meghaladja a 24 milliárd forintot. A grémium emellett több, jelentős gazdasági fejlesztésről is döntött. A közgyűlés döntéseiről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

1 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a közeljövőben az ADA a zalai megyeszékhelyen. A bútoripari cég ezzel újabb 100 munkahelyet teremt. Bár a vállalat által igényelt terület a városé, közigazgatásilag mégis a szomszédos Bocföldéhez tartozik. Emiatt szükségessé vált az eddigi határvonal módosítása.

A közgyűlés földhasználati jogot biztosított a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-nek azért, hogy csarnokot létesítsen a Tudományos és Technológiai Parkban. Ezt később a vele együttműködő Timbertech Kft. használja majd. Jó hír, hogy időközben egy újabb vállalkozás, a fémmegmunkálással foglalkozó ULEV-S Kft. jelezte befektetési szándékát.

A képviselők határoztak arról is, hogy a Sport Mecénása néven új díjat alapítanak. Ezt mostantól minden évben annak a cégnek adják, aki kiemelten támogatja a helyi sportéletet.

K.Zs./I.G.

Tartalom megosztása: