keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2016 december 16 - péntek
56 napirendi pontot tárgyalt idei utolsó ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők – többek között – személyi változásokról, a költségvetés módosításáról valamint gazdasági fejlesztésekről is döntöttek. Amennyiben a várossal üzleti kapcsolatban álló cégek pályázatai zöld utat kapnak, jövőre mintegy 1200 munkahely létesülhet a megyeszékhelyen.

A testület csütörtökön öt vállalkozás – köztük az elektronikai alkatrészeket gyártó olasz DTI terveihez adott támogatói nyilatkozatot. A legnagyobb értékű beruházást azonban az Edelmann tervezi. Ehhez a nyomdaipari konszern több mint 700 millió forintos támogatást kap a kormánytól.

A Településfejlesztési Operatív Programból újabb források váltak elérhetővé, melyek helyi óvodák modernizálását teszik lehetővé. Döntés született arról is, hogy a sírhelyek megváltási és újraváltási díja jövőre sem változik. A grémium emellett a szociális támogatásról szóló rendeletet is módosította, melynek értelmében tovább bővült a kedvezményezettek köre.

A képviselők zárt ülésen választották meg az idei Zalaegerszeg Innovációs Díja és a Kultúra mecénása díjazottjait. Előbbit két cég, a Csejtei Fém-vill Kft. és a Timbertech Kft., utóbbit pedig a Baki Agrocentrum érdemelte ki. Az elismeréseket hagyományosan az újévi fogadáson adják át.

K.Zs./K.M.

Tartalom megosztása: