keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2016 szeptember 16 - péntek
2018-ra elkészülhet a járműipari tesztpálya első üteme. Többek között ennek a beruházásnak az előkészületeiről tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A városatyák határoztak az Arany János és a Mártírok útja közötti tömb területrendezéséről, illetve a Göcseji Múzeum igazgatói posztjáról is. A közgyűlésen született döntésekről Balaicz Zoltán polgármester pénteken tájékoztatta a sajtó képviselőt.

A testület zárt ülésen, rendkívüli napirendi pontként tárgyalta a 40 milliárd forintból megépülő autonóm, önműködő járművek tesztelésére alkalmas pályával kapcsolatos kezdeti lépéseket. Ez a beruházás mintegy 350 új mérnöki, kutatói, és fejlesztői álláshelyet jelent Zalaegerszegnek.

A közgyűlés a város költségvetéséről is tárgyalt. A számok félévkor a bevételi és a kiadási oldalon is a tervezettnek megfelelően alakultak. A helyi iparűzési adóból származó bevétel a rendszerváltás óta, idén rekordot dönthetett volna, ám jogszabályi változások ezt nem tették lehetővé.

Jó hír azonban, hogy ez nem okoz gondot a költségvetésben, mivel a helyi vállalkozások dinamikus fejlődésüknek köszönhetően kompenzálják ezt a kiesést. A képviselők döntöttek arról is, hogy további 4 évig Kaján Imre marad a Göcseji Múzeum igazgatója. Emellett határoztak egy átkötő szakasz építéséről, ami az Arany János és a Mártírok útja közötti közlekedést segítené.

V.D./K.M.

Tartalom megosztása: