keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2018 december 13 - csütörtök
40 napirendi pontot tárgyalt mai ülésén a közgyűlés. A grémium egyebek mellett elfogadta a városi tulajdonú cégek jövő évi üzleti tervét, valamint az ügyvezetők prémiumfeltételeit. Határoztak még több személyi kérdésről és a költségvetés módosításáról. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be az újságíróknak.

Az önkormányzat továbbra is érvényben tartja az első lakáshoz jutók támogatását, ami maximum 1,2 millió forint. A városatyák emellett megszavazták az intézményi élelmezés nyersanyagköltségeiről szóló rendeletet. Ezt a Hungast Kft. a minimálbér és garantált bérminimum emelése, valamint a munkaerőhiány miatt kérte.

15 éve vezették be az Egerszeg Kártyát, melynek célja azóta is, hogy a zalaegerszegi állandó lakosok különböző kedvezményekhez jussanak. Az infokommunikációs forradalom miatt azonban szükség volt a változtatásra.

A testület zártülésen tárgyalt a kultúra mecénása és az innovációs díjakról. Előbbit az M7 Takarékszövetkezet, utóbbit a MOL Zalai Finomítója és a NasteBau Kft. kapja. A képviselők továbbá – Gyimesi Endre javaslatára – új elismerésként megalapították a Keresztury-díjat.

V.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: