keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2018 június 14 - csütörtök
Közel harminc napirendi pontot tárgyalt a nyári szünet előtti utolsó ülésén a város közgyűlése. A képviselők egyebek mellett a Településfejlesztési Operatív Program fejlesztéseiről és a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos változásokról döntöttek. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.

A grémium tárgyalta a költségvetés második negyedéves módosítását, amelynek összege immár meghaladta a 44 milliárd forintot. Ebből az előzetes tervek alapján 1,7 milliárdot – a TOP forrás terhére – iskolák és önkormányzati intézmények megújítására fordítottak volna. Időközben kiderült, hogy Európai Uniós jogszabályi változások miatt a polgármesteri hivatal és a sportcsarnok tervezett fejlesztése csak más úton valósulhat meg. Jó hír viszont, hogy az így felszabadult pénzt oktatási létesítmények modernizálására fordíthatják.

A testület vizsgálta a közösségi személyszállítást végző szolgáltatóval kötött korábbi szerződést, mivel az jelentősen megterhelte a büdzsét. Az önkormányzat célja a kiadások csökkentése úgy, hogy közben az ellátás minősége megmaradjon.

A képviselők újabb, gazdaságélénkítő beruházásokról is határoztak. Zöld utat kapott két, a városban már jelen lévő cég arra, hogy az Északi Ipari Parkban további telephelybővítéséket hajtson végre.

K.Zs./P.V.B.

Tartalom megosztása: