keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2018 május 18 - péntek
Közel negyven napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről és újabb fejlesztések engedélyezéséről döntöttek. Emellett meghallgatták a megyei rendőrfőkapitány Zalaegerszeget érintő beszámolóját is.

Kedvező demográfiai adatok ismertetésével kezdte tájékoztatóját Balaicz Zoltán. A polgármester rámutatott: míg tavaly összesen 1931 nyilvántartott 0 és 3 év közötti gyermek élt a városban, addig ez a szám már most meghaladja az 1900-at. Éppen ezért a grémium módosított az első lakáshoz jutók, illetve a Családok Otthonteremtési Kedvezményét érintő szabályokon.


Az északi ipari parkban újabb két cég jelezte beruházási szándékát. Egyikük 1000, másikuk 500 négyzetméteres gyártócsarnokot létesít a közeljövőben.

A testület elfogadta a megyeszékhely zárszámadási jelentését is, amely Balaicz Zoltán szerint stabil pénzügyi helyzetet mutatott. Döntés született továbbá arról, hogy a Rózsák terén hamarosan új térfigyelő kamerát létesítenek.

K.Zs./I.G.

Tartalom megosztása: