keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2018 február 07 - szerda
Közel harminc naprendi pontot tárgyalt mai ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A grémium egyebek mellett a város költségvetéséről, sport- és gazdaságélénkítő beruházásokról, valamint személyi kinevezésekről döntött. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.

A testület elsőként – a még decemberben érkező pályázati források miatt – a tavalyi büdzsé végösszegéről döntött. A megyeszékhely mintegy 34 milliárd forinttal zárt. Ehhez képest idén a rendszerváltás óta először – több mint 37 milliárdból gazdálkodhat az önkormányzat.

A kiemelt fontosságú beruházások mellett a helyi sport erősödését szolgáló fejlesztések is indulnak. Többek között a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a ZTE Tenisz Klub is jelentős modernizálásra készül. Emellett a sportcsarnok a Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Társasági Adókedvezmény segítségével kívül és belül is megújul.

A képviselők törvényi kötelezettségüknek eleget téve megszavazták az országgyűlési választások helyi bizottságának tagjait. A szervezet elnökének Dr. Kovács Orsolyát választották.

K.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: