keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2017 szeptember 15 - péntek
Stabilan, és jól gazdálkodott az önkormányzat az első félévben. Ez derült ki a közgyűlés legutóbbi ülésén, ahol a testület a harmadik negyedévi költségvetést is módosította. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.

A költségvetés módosítására többek között új központi források érkezése miatt volt szükség. Az önkormányzat az Alsóerdei Sport és Rekreációs Központra 739 milliót, a hamarosan elkészülő atlétikai pályára pedig további 10 millió forintot kapott. Utóbbit a Magyar Atlétikai Szövetségtől azért, mert a kivitelezéskor kiderült, hogy problémák adódtak az alépítménnyel. Emellett a TOP program beruházásaihoz is újabb támogatások érkeztek.

A Településfejlesztési Operatív Programban több olyan beruházás szerepel, melyek a helyi gazdaság fejlesztését szolgálják. Ezek eddig külön tételként szerepeltek, amiket az Unió elvárása miatt egységesíteni kell.

A képviselők arról is döntöttek, hogy 2018-ban ismét csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez, melynek keretösszegét 7 millió forintban határozták meg. Tárgyaltak továbbá Luther Márton szobrának elhelyezéséről, amit várhatóan október végén avatnak fel.

V.D./Cs.M.

 

Tartalom megosztása: