keresés a weboldalon

Döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntöttek (Videó)

2017 május 19 - péntek
Mintegy negyven napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A képviselők egyebek mellett kinevezésekről, gazdaságfejlesztési lépésekről és az önkormányzati cégek üzleti terveiről döntöttek. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be az újságíróknak.

A közgyűlés elsőként megalkotta a 2016. évi zárszámadásról szóló rendeletet. Ebből kiderült, hogy a tervezett 4.2 milliárddal szemben – az önkormányzaton kívül álló okok miatt – kevesebb iparűzési adó folyt be. A helyi cégek teljesítményének köszönhetően azonban a kisesés csupán csekély mértékű volt.

A városatyák elfogadták a megyei és városi rendőrkapitányság Zalaegerszeg közbiztonságról szóló beszámolóját. A bűnözési statisztikák rendkívül kedvezően alakultak az elmúlt időszakban.

A grémium határozata alapján – zökkenőmentes munkavégzésük érdekében – a védőnők a jövőben ingyenesen parkolhatnak a város területén. Döntés született továbbá arról, hogy önkormányzat pályázati úton segíti majd a Szent László utcai Tagóvoda melegítőkonyhájának megújulását.

K.Zs./CS.M.

Tartalom megosztása: