keresés a weboldalon

Döntsük meg együtt a kézmosás oktatás világrekordját!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntsük meg együtt a kézmosás oktatás világrekordját!

2016 május 17 - kedd
Iskolánk is csatlakozott ahhoz a „kézmosásoktatási világrekord-kísérlethez”, amelyet az Egészségügyi Világszervezet kéztisztasági világnapján hirdetett meg az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Május 5-én (ez ugyanis a kéztisztaság világnapja) az iskola minden diákja és nevelője egy közös tanórán vett részt, amely egy Guinness világrekord-kísérlet része volt. A jelenlegi csúcstartó a skóciai Glasgow városa, ahol négy évvel ezelőtt 36 általános iskolában, 3039 diák vett részt a rekord felállításban.

Iskolánk védőnője, Varga Csabáné, Julika néni szervezte és irányította a programot. A szokatlan tanóra pontosan 10 órakor kezdődött.

Elmesélte az édesanyák megmentőjének, Semmelweis Ignácnak a felfedezését, aki rámutatott a kézmosás és fertőtlenítés fontosságára a műtétek során. Ezzel számos tragédiát előzött meg.

Julika néni felhívta figyelmünket az alapos kézmosás fontosságára, a fertőzések, betegségek megelőzésének lehetőségeire.

A 2. c osztály néhány tanulójának közreműködésével megismerkedhettünk a kézmosás helyes technikájával is.

Minden osztály lemérhette a tüsszentés „hatótávolságát” színezett víz spriccelésével. Láthattuk: meddig jutnak el a kórokozók egy ártalmatlannak tűnő hapci során…

Ez a rendkívüli tanóra nemcsak egy világrekord-kísérlet megdöntésére irányult, hanem felhívta figyelmünket arra, hogy milyen egyszerű módszerrel védekezhetünk a légúti- és emésztőrendszeri betegségek ellen.

Vajon megdöntöttük a kézmosás oktatás világrekordját? Eredmény várhatóan ősszel lesz a szigorú szabályok miatt – addig izgulhatunk!

Gerencsér Péter 7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: