keresés a weboldalon

Dózsa Napok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Dózsa Napok

2010 május 08 - szombat
Ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a 24. Dózsa Napok, május 5-én. A közelmúltban kapott új lobogót az intézmény, melyhez tartóoszlopot is készítettek az iskola előkertjében. Így a hagyományosan háromnapos rendezvény nyitánya egy ceremóniával gazdagabbá válhatott. Mindez jól illett a szokásoshoz, az iskolai mazsorettek felvonulásához és a katonás trombitaszóhoz.

A jelenlévőket Makovecz Tamás igazgató és Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötték. Majd egy laza előadás következett, ahol mind a nyolc évfolyam szerepet vállalt. Ebben az iskolai életet mutatták be a gyerekek szemszögéből, bájjal, humorral, romantikával, próza, tánc és dal segítségével.

A kerettörténet Drávecz Csabáné tagintézmény – vezetőnek köszönhető és elismerés illeti a jelenetekért felelős pedagógusokat, csakúgy mint a jól szereplő diákokat. Ezt követően az aulában lévő grafikai kiállítást nyitotta meg Gacsal Gábor rajztanár, majd a diákok leleplezték az idei évben a szakkörösök által készített tűzzománc képet.

Az életfa ábrázolás a rajztermet díszíti majd, eggyel növelve ezzel az iskola falait dekoráló igényes képzőművészeti alkotásokat. Melyek, mint az avatáson elhangzott, az alkotók lelkét is tükrözi, erre érzékeny, befogadó szemlélődőt remélve.

Délelőtt még mozilátogatáson vettek részt a gyerekek, délután pedig Kínáról élménybeszámoló, extrém sportok, tűzoltó bemutató és pingpong csaták várták a tanulókat.

A második nap kiemelkedő eseménye a kosaras ankét volt. A ZTE KK négy sportolója, Kámán Tamás, Chad Timberlake, Trepák Zoltán és Louis Hinnant, valamint Bodrogi Csaba sportigazgató beszélgetett a diákokkal sportról, szabadidőről, egyebekről. Természetesen nem maradtak el a mérkőzéseken gyakori szurkolói rigmusok sem, hiszen még mindenkiben élt az előző napi, Szolnok elleni győzelem élménye, mely az idei évad 28. örömünnepét jelentette a csapatnak és a szimpatizánsoknak egyaránt.

Az amerikai játékosok már máskor is megfordultak az iskolában rendhagyó angol óra keretében, illetve a kapcsolatot a kosarasok és az iskola között a sportigazgató, mint apuka szerepköre is erősíti. A találkozást számos autógramm illetve egy dedikált kosárlabda is dokumentálta.

Délután a könnyűzenéé volt a főszerep.

A diáknapokon népszerű karaokét, a „Dekasztárt” tették városi versennyé. Az első, néha döcögős körben öt diák, négy intézményből állt a szakértői zsűri elé. Az iskola profiljának megfelelően egy magyar és egy angol dalt kellett előadni. A zsűri az első helyet Wohner Dórának ítélte, így a Dózsában maradt a dicsőség. A közönség szavazatok alapján a mezőny legkisebb résztvevője, Briglevics Adél (Eötvös, 2.c.) lett a különdíjas.

(További résztvevők voltak: Pálfi Georgina, Eötvös, Vörös Patrícia, Izsák, Horváth Rebeka – Bajsz Martin, Bagod.)

A harmadik napon a bolhapiacon lehetett kincsekre vadászni, folytatódtak a sportversenyek, melyek közül az izgalmasabbak körébe tartozott a tanár – diák mérkőzés. És új diáktanács titkárt is választottak, aki már tervezheti a jövő évi diáknapot.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: