keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Duális mérnökképzés Zalaegerszegen is (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Duális mérnökképzés Zalaegerszegen is (Videó)

2012 május 24 - csütörtök
Kecskeméten és Győrön kívül Zalaegerszegen is lesz duális mérnökképzés ez év szeptemberétől. Ennek előkészületeit a Nyugat-magyarországi Egyetem a támogató vállalatokkal együttműködve már megkezdte. A felvételi előtt álló leendő hallgatók június 10-ig változtathatnak azon a sorrenden, amit a benyújtott kérelmükön megjelöltek.

A duális képzési rendszerben különválik az egyetemi oktatás elméleti és gyakorlati része, valamint a vállalati gyakorlati oktatás. Meghatározóan lényeges eleme, hogy a meglévő oktatási rendszer és a gazdálkodó szervezetek között szoros együttműködés alakítható ki. Ez – Balaicz Zoltán alpolgármester tájékoztatása szerint – azt jelenti, hogy megteremthető az összhang a munkaerőpiaci elvárásokkal, azaz elősegíti a frissen végzett szakemberek elhelyezkedését.

Balaicz Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a duális képzésnek számos kötöttsége is van. Ugyanis a más típusú egyetemeken tanulókkal szemben, ahol nagyobb a szabadság és a tanulmányok is elnyújthatók, itt a hallgatónak a tanulás mellett dolgoznia kell. Továbbá ugyanazok a szabályok érvényesek rá, mint az őt foglalkoztató cég bármely alkalmazottjára. Az viszont tény, hogy aki ezt az oktatási formát felvállalja, az átlagosnál jóval magasabb ösztöndíjat kap, vállalati támogatásban részesül, s ami a legfontosabb: a diploma megszerzése után garantált a munkahelye.

V.N./N.G.

Tartalom megosztása: