keresés a weboldalon

Duális nap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Duális nap (Videó)

2016 január 14 - csütörtök
A duális képzést népszerűsítette csütörtöki nyílt napján Zalaegerszegen a Pannon Egyetem. A leendő hallgatók többek között az oktatás nyújtotta lehetőségekkel és olyan partnerszervezetekkel ismerkedhettek, akik évek óta együttműködnek a helyi műszaki felsőoktatással.

Tömött sorokban várakoztak a diákok a megyeszékhelyi kampusz nagyelőadója előtt. A nagy érdeklődésnek nem csak a szervezők, de Vadvári Tibor alpolgármester is örült, aki köszöntőjében úgy fogalmazott: azért érdemes a zalaegerszegi felsőoktatást választani, mert a diákok nem csak versenyképes diplomához, hanem jelentős támogatáshoz is jutnak.

Az országban elsőként – Kecskeméttel egy időben – Zalaegerszegen indult duális mérnökképzés. Ez lényegesen eltér az eddig megszokott oktatási formáktól – hívta fel a figyelmet Dr. Háry András, a Technológiai Centrum vezetője.

 
A programra nem csak a környékbeli iskolákból érkeztek érdeklődők. Fábián Kristóf jóval messzebbről, Szentgotthárdról érkezett, hogy felmérje az intézmény nyújtotta lehetőségeket.

A fiatalok az aulában felállított standoknál személyre szabottan is tájékozódhattak az egyetem oktatási rendszeréről. A napot gyárlátogatás zárta.

K.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: