keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

E-go díjas a „zalaegerszeg. hu”

Zalaegerszeg címer
Hírek

E-go díjas a „zalaegerszeg. hu”

2006 február 28 - kedd
Hatvan nagyváros internetes honlapját vizsgálták szakemberek a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének felkérése alapján. Zalaegerszeg internetes portálja Székesfehérvár, Budapest, és Pécs után a negyedik helyet szerezte meg, megelőzve ezzel a szombathelyi városi portált.

Azért fontos ez az eredmény, mert egy inkognitóban végzett zsűrizés következménye és így nem volt lehetőségük a városoknak a felkészülésre. A szakemberek a portálok használhatóságát vizsgálták és elemezték, valamint azt, mennyire ad valós képet a városról és mennyire tudja a lakosságot bevonni az információáramlásba – fogalmazott sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester és hozzátette: saját erőből oldották meg a városi portál létrehozását, melyre 20 millió forintot költöttek. Ehhez hozzátartozik az is, hogy Zalaegerszeg kilenc pontján ingyenes terminálokat helyeztek ki.

Gyutai Csaba alpolgármester elmondta: külön vizsgálták, hogy az állampolgárok be tudnak-e kapcsolódni a város honlapjára, kapnak-e információkat. Ez fontos szempont volt az elismerések odaítélésénél. Kiemelte, Zalaegerszeg nem kapott állami támogatást, a helyi összefogás és innováció segítette a munkát. A város informatikai fejlesztése nem csak a nyilvánosan megjelenő portált jelenti, hanem egy olyan háttér informatikai rendszert is, ami a polgármesteri hivatalban egy modernebb ügyintézést tesz lehetővé. 
    
Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke megjegyezte: egy internetes honlapot nem csak a fejlesztése minősít, hanem a tartalom is. Az arculaton és a rendszergazdai tevékenységen túl dicséret illeti a Zala-Lap Kiadói Kft.-t, amely szerkeszti a híreket. Mindezek együttesen járultak hozzá az elért eredményhez. Mint mondta, a városi portált folyamatosan fejlesztik, igazítják az igényekhez: segíteni szeretnék ezáltal a képviselői munkát és lehetőség lesz lakossági bejelentések kezdeményezésére is. Igyekeznek a legkorszerűbb megoldásokat alkalmazni. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: