keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

EB-selejtezők Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

EB-selejtezők Zalaegerszegen

2005 május 20 - péntek
Rangos események házigazdája lesz Zalaegerszeg május végén, labdarúgásban EB-selejtezőkre és barátságos mérkőzésekre kerül sor a városban. A rendezvényekről sajtótájékoztatót tartott Kugler László, az önkormányzat sportbizottságának elnöke.
Május 27-31 között Zalaegerszegen rendezik meg az U 19 éves férfi labdarúgócsapatok Európa-bajnoki selejtezőjét. Hazánk válogatottjának ellenfele Olaszország, Belgium és Örményország lesz. A mérkőzéseket a Városi (ZTE) Stadionban és Andráshidán rendezik meg. A magyar válogatott találkozóit élőben közvetíti a Sport 1 tvcsatorna.

A selejtezők során a magyar csapatban Németh Péter személyében zetés játékost is láthat az érdeklődő közönség.

Az EB selejtező műsora:
Május 27, Andráshida 16.00 : Örményország-Olaszország. Városi Stadion, 18.00: Magyarország-Belgium.
Május 29, Városi Stadion, 13.00 : Magyarország-Olaszország. Andráshida, 17.00: Belgium-Örményország.
Május 31, Városi Stadion, 17.00: Örményország-Magyarország. Andráshida, 17.00: Olaszország-Belgium.

* * *

Az EB-selejtezők főpróbájának tekintik a szervezők a május 24-én, Zalaegerszegen megrendezésre kerülő Magyarország-Szlovénia női barátságos mérkőzéseket. Az U-19 éves korosztály 17.30 órától Andráshidán mérkőzik, a felnőttek 20.00 órától a Városi (ZTE) Stadionban játszanak.  A felnőttek Hévízen edzőtáboroznak Telek András, Hajdu Attila irányításával. Az utánpótláscsapat Markó Edina vezetésével Sárváron készül. A nyáron megrendezésre kerülő felnőtt női EB-döntőnek is házigazdája Zalaegerszeg. Sőt, a nyolcas fináléban szerepel a magyar csapat is. Az UEFA szakemberei május 24-én, Hévízen tartják a döntő sorsolását, valamint bejárják a rendezvénynek otthont adó helyszíneket. Zalaegerszegen a Városi (ZTE) Stadiont, az andráshidai pályát és az edzéseknek otthont adó Tungsram pályát, illetve Városi Sportcentrumot tekintik meg. Az EB többi helyszíne Pápa és Bük.

A sportbizottság elnöke elmondta, hogy a rendezvények ingyenesen lesznek látogathatók. Várják a mérkőzésekre az iskolák diákjait, de természetesen a felnőtteket is. Az EB-tornák nem terhelik a város költségvetését, a rendezési költségeket az UEFA állja, Egerszegnek csak a létesítményeket kell biztosítania.
Józsi György, a sportiroda vezetője, arról számolt be, hogy a Magyar Kupa győztes soproniak  indulnak az UEFA Kupában. A nemzetközi kupaszereplés esetén tartalék helyszínt kell megnevezni, ők a Városi (ZTE) Stadionra gondoltak. Az ügyben rövidesen megállapodás születik.

Tartalom megosztása: