keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

ECSET – ingyenes szűrővizsgálat a Dísz téren (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

ECSET – ingyenes szűrővizsgálat a Dísz téren (Videó)

2011 június 27 - hétfő
Zalaegerszegre érkezett pénteken az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országjáró szűrő-turnéja, az ECSET (Egy Csepp Teszt). A Dísz téren délelőtt 11 órától délután 16 óráig várták különböző tesztekkel az érdeklődőket. Az alapítvány az ismert tévés személyiség, Erős Antónia kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy segítsen a cukorbetegség korai felismerésében. A tavalyi országjáró körút során tízezer ingyenes szűrővizsgálatot végeztek tavaly az Egy Csepp Figyelem Alapítvány munkatársai.

Az akcióval mindenekelőtt a cukorbetegség megelőzésének fontosságára és lehetőségeire, és általában az egészségtudatos életmódra igyekeznek felhívni az emberek figyelmét. Akiknek ráadásul itt sokkal kevesebbet kellett várniuk egy-egy vizsgálatra, mint az orvosnál. Forgács Anna főkoordinátor elmondta: minden olyan vizsgálatot elvégeznek, amelyekkel nagy biztonsággal kiszűrhető, ha valaki cukorbeteg, és azt is, mennyire „rizikós” életet él. Mindezt bővebben az alábbi videóban fejti ki.

Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz – minden második nem is tud betegségéről: nemritkán éppen az ilyen alkalmakkor derül rá fény. Szerencsére egyre többen vannak, akik felismerik a szűrés jelentőségét. A következő videóban többen is elmondják, hogyan vélekednek erről.

Az országjáró körút egyszersmind verseny is a „Magyarország legegészségesebb városa” címért. Az eredményt – a vizsgálati adatok összesítése után – november 13-án, a budapesti Syma Csarnokban, az Egy Csepp Világnapon hirdetik ki.

yr/B.P.

Tartalom megosztása: