keresés a weboldalon

Édes-keserű? Fehér-fekete? Mind csokoládé!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Édes-keserű? Fehér-fekete? Mind csokoládé!

2013 október 24 - csütörtök
Régen láttam ennyi embert a városi sportcsarnokban. Nem is lehet csodálni, hiszen nem ismerek olyan embert – legyen korombéli vagy idősebb -, aki ne szeretné a csokit.

 

A Zalai Hírlap, valamint az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. a hétvégén először szervezett programja, a „a Csokoládé napok” igazi különlegességnek ígérkezett. „Ott a helyem!” – felkiáltással, elmaradhatatlan fényképezőgépemmel indultam útnak.

Gyutai Csaba polgármester úr csokitörténeti bevezetővel nyitotta meg szombat délután a rendezvényt. Megtudtuk, hogy Magyarország átlagos csokoládéfogyasztása 3,2 kg évente. A látvány lenyűgöző volt. A küzdőtéren minden mennyiségben csokit lehetett látni, tudósítások szerint közel egy tonnányit! Rengetegen ostromolták az ország legnagyobb csokiszökőkútját. Csokoládékészítő mesterek tartottak bemutatót szakmájuk fogásairól.

Mindenki kóstolgatta a szépséges alkotásokat. Természetesen én is eszméletlen mennyiségű, különböző ízesítésű, alapanyagú finomságot próbáltam ki. Bevallom őszintén, talán ez volt az első alkalom, hogy a fényképezőgép kicsit háttérbe szorult, de hát annyira finomak voltak a csokicsodák!

Az ügyes kezűek csokidekorációt készíthettek, beszállhattak a sütés folyamatába is ott helyben.

Jó hangulatú, ínyenc rendezvény résztvevője voltam.

Bőke Norman 7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: