keresés a weboldalon

Edzőmérkőzések futószalagon – Devon Moore-tól elköszönt a ZTE KK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Edzőmérkőzések futószalagon – Devon Moore-tól elköszönt a ZTE KK

2016 szeptember 15 - csütörtök
Felgyorsultak az események a Zalakerámia ZTE KK háza táján. Az elmúlt hétvégén az ausztriai Fürstenfeldben vettek részt a fiúk a 2. Wolfgang-Saischegg emléktornán, ahol az elődöntőben a házigazda Fürstenfeld Panters csapatát 77-58 –ra és a döntőben a szomszédvár Falco KC-val találkoztak Mohácsiék.

A vasiak ellen a ZTE már az első félidőben megalapozta a sikerét, mivel az első két negyedben mindössze 23 pontot engedélyezett ellenfelének. Az ekkor megszerzett előny kitartotta a találkozó végéig és 68-58—as sikerével torna győztes lett a megyeszékhelyi kosárlabdacsapat. A folytatás szeptember 13-án, Budapesten, a Vasas otthonában vizitált a ZTE KK. A fővárosiak elmúlt heti látogatását viszonozták a kék-fehérek. Végig szoros csatát vívtak egymással a csapatok. Egyikük sem tudott tartósan elszakadni a másiktól. A félidőben a hazaiak vezettek két ponttal. A harmadik negyed második felében pontosabban játszottak a fiúk és négy ponttal megléptek a záró negyed előtt . A negyedik játékrész is kiegyenlített csatát hozott, ahol a végén a szerencsésebb csapat nyert 81-79-re. Nem mellékesen a találkozó végén Ubilla eldönthette volna a mérkőzést, de dobása kimaradt.

A ZTE KK-ból Drungilas ismét remekül játszott egészen a kipontozódásáig, de Szabó is ponterősnek bizonyult 17 pontja és 12 lepattanója ezt mutatja. A csapatból Mohácsi Máté volt a legeredményesebb 19/9-es szerzett ponttal, 7 lepattanóval és 3 gólpasszal.

A találkozó után Devon Moore-ral közölte Stárics Kornél ügyvezető, hogy a próbaidőn nem felelt meg, így a szerződése nem lép életbe. Bencze Tamás vezetőedző és a szakmai stáb a játékossal egyébként elégedett volt, viszont más stílusú játékosban gondolkodnak. Az ügynökökkel a kapcsolatot már felvette a klub és elképzelhető, hogy a közeljövőben újabb idegenlégiós érkezik próbajátékra a csapathoz.

A Zalakerámia ZTE KK pénteken és szombaton Sopronban a hagyományos Krasznai Kupán vesz részt a házigazda Sopron KC, valamint két osztrák csapat társaságában.

Jóna István

Tartalom megosztása: