keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egerszeg fesztivál – tizedszer

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszeg fesztivál – tizedszer

2005 május 04 - szerda
Jubileumi fesztivál, várostörténeti évforduló. Az idei évi városnapi programok már május 6-án pénteken elkezdődnek. A több mint egy héten át tartó rendezvénysorozat eseményeiről sajtótájékoztató keretében számoltak be a városházán. Dr. Gyimesi Endre polgármester kiemelte: a városnapi program egyik szinfoltja lesz a kétnapos várostörténeti tudományos konferencia a levéltárban.

Május 13-án ünnepli ugyanis Zalaegerszeg a rendezett tanácsú várossá nyilvánítás 120. évfordulóját. Azért fontos történeti esemény ez, mert ekkor került ki a város a közvetlen szolgabírói fennhatóság alól és ekkor választották meg az első polgármestert is, Kovács Károly személyében. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a fesztivál alkalmából több külföldi ország és testvérváros  delegációja vendégeskedik a hét végétől Zalaegerszegen: Dobricsból, Varkausból, Marosvásárhelyről, Klagenfurtból, Krosnoból és Kuselből érkeznek polgármesterek, képviselők, intézményvezetők, művészek, mesteremberek.

A Gönczi ÁMK munkatársai részletesen szóltak a programokról, kiemelve a május 6-i rocktalálkozót Gébárton, a május 7-i Kárpát-medencei hagyományőrző napot a Göncziben és a két következő hétvgét a Gébárti Szabadidőközpontban. A szervezők bíznak abban, hogy a zalaegerszegeik az idén is megtalálják a kedvükre való kikapcsolódást és szórakozást.

A X. Egerszeg Fesztivál (2005. május 6-13.) részletes programja a ZalaEgerszeG újság városháza mellékletében megtalálható.

Tartalom megosztása: