keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egerszeg-filmek a világhálón (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszeg-filmek a világhálón (Videó)

2011 január 20 - csütörtök
Tovább hódítanak a világhálón Horváth Szilárd Zalaegerszegről készült filmjei. Néhány napja a szeretlekmagyarorszag.hu oldalra is felkerült Az én városom, a Zalaegerszeg nyáron és a Karácsonyi versek című alkotás.

Az én városom volt Horváth Szilárd első Zalaegerszegről szóló filmje. A város lakóinak szánta. Ezért került fel az Internetre is. Több mint hatezren nézték meg a filmet, és látták el köszönetnyilvánításokkal a szerzőt. De nemcsak a zalaegerszegiek tetszését nyerte el az alkotás. Egyebek mellett Szolnokról és Józsefvárosból kapott megbízást ennek kapcsán imázsfilm készítésére Horváth Szilárd és csapata, név szerint: Kiss Bódog Zoltán és Tejfel Krisztián. Közben elkészült a Zalaegerszeg nyáron, majd a Karácsonyi versek című alkotás. Néhány napja a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon is láthatóak a filmek.

– Az oldal szerkesztői találták meg filmjeimet, nem én reklámoztam nekik az anyagot. Kaptam egy levelet a szerkesztőktől, amiben dicsérték Az én városomat, és kérték az engedélyemet, hogy feltehessék a szeretlekmagyarorszag.hu-ra. Később vettem észre, hogy nemcsak Az én városom, hanem a másik két film: a Zalaegerszeg nyáron, és a Karácsonyi versek is felkerült az oldalra – mesél az előzményekről Horváth Szilárd.
A Magyar Kormány is felfigyelt a zalaegerszegi filmrendező munkásságára. Őt kérték fel az EU elnökségről szóló társadalmi célú hirdetés elkészítésére. Jelenleg a Zalaegerszeg nyáron című film rövidített verzióján dolgozik Horváth Szilárd, és már készül a következő Én városom.

– Megvannak már a terveim, sőt forgattam is egy-két képkockát hozzá. Szépen lassan haladok előre. Fontos, hogy egészen megérjen bennem az új anyag. Teljesen saját indíttatásból készül Az én városom II. A zalaegerszegieknek szánom ezt a filmet is – árulja el Horváth Szilárd. – Hogy mire készül el? Nem tudnám megmondani. Sok tényezőnek kell együttállnia ahhoz, hogy haladni tudjak. Nem mindegy például, milyen az időjárás, vagy milyen napszak van éppen akkor, amikor forgatni tudok.

 – frau –

Tartalom megosztása: