keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egerszeg kártyával olcsóbb a buszozás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszeg kártyával olcsóbb a buszozás

2006 január 12 - csütörtök
A 2003-ban indult Nemzedékek kézfogása programot sikeresnek értékelte sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester. Mint elmondta, az elmúlt évben 530 „babacsomag”, vagyis 10 ezer forintos utalvány került kiadásra, valamint 181 „nászajándék” az ifjú házasoknak. A nyugdíjasok közül 608-an kérték a 10 ezer forintos „születéshavi” ajándékot. Ez utóbbi program esetében változás történt január elsejével: a városban élő kisnyugdíjasoknak, akik betöltötték 62. évüket és zalaegerszegi állandó lakosok, amennyiben nyugellátásuk együttes összege 2006 január 1-jén nem haladja meg a nyugdíjminimum 180 százalékát (46 ezer 440 forintot) jogosultak a 10 ezer forintos támogatásra. A kisnyugdíjas évente egy alkalommal igényelheti ezt a pénzt születése hónapjában, a népjóléti osztályon.

Januártól újabb kedvezményeket lehet igénybe venni az Egerszeg kártya használatakor, folytatta a polgármester. Így a Zalaegerszegi Jégcsarnok 10 százalékot enged a családi és alkalmi jegyek árából, ezen kívül növekedett a Griff Bábszínház és a Strand Kft. által nyújtott kedvezmény is.

– A híradások csak arról szóltak, hogy a Zala Volán 7,5 százalékkal emelte a tarifáit. Ezért fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy január 1.-től a Volán az általános havi bérlet és az általános kombinált bérlet árából 10 százalékos kedvezményt biztosít az Egerszeg kártyával rendelkező zalaegerszegi lakosok részére – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón Dékány Endre beszámolt arról, hogy az elmúlt év őszén konzorciumból társulássá alakult a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulás, melynek 280 önkormányzat a tagja. A 34,6 millió eurós (8,7 milliárd) költséggel megvalósuló beruházás 70 százaléka eus forrás, 20 százalékát a központi költségvetés biztosítja, míg a 10 százalékos önrészről az önkormányzatoknak kell gondoskodnia. A társulás részt vett az EU Önerő Alap pályázaton és az önkormányzat információi szerint december 29-én a belügyminiszter aláírta a 449 millió forint vissza nem térítendő támogatásról szóló határozatot. Ezt a pályázati lehetőséget az önrész kiváltására írták ki, az, hogy a társulás nyert a pályázaton, bővíti a mozgásterét, és felére csökkentette a helyi önrészt. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: