keresés a weboldalon

Megújul az Egerszegi Advent

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul az Egerszegi Advent

2023 november 22 - szerda
Széleskörű összefogásnak köszönhetően megújul az Egerszegi Advent. Idén több fénnyel és látványosabb programelemekkel várják a látogatókat, mint a korábbi években. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

A zalai vármegyeszékhely színvonalas programokkal készül az ünnepre. A kezdeményezéshez több intézmény, szervezet és cég csatlakozott. Csaknem 30 helyi vállalkozó több, mint 12 millió forintot ajánlott fel erre a célra.

A karácsonyfa – egy 12 méteres ezüstfenyő – november 27-én érkezik a városháza előtti térre. December első napján bekapcsolják a fényfűzéreket, az épületek homlokzatain pedig megjelennek a fényfestések. A településrészeken – a csácsi művelődési háztól Andráshidáig, a Kertvárostól Landorhegyig – közösen készülnek a karácsonyra.

Az adventi vásár november 27-én nyitja meg kapuit. A kereskedők, kézművesek és vendéglátósok ezúttal nemcsak a Dísz téren, hanem az Európa téren is érdekességekkel várják az érdeklődőket.

Pénteken és szombaton szabadtéri produkciók váltják egymást. Az intézmények programkínálata is gazdag lesz. Az Art moziban például mese- és koncertfilmeket vetítenek. A Göcseji Tudásközpontban mézes napokat rendeznek, a Tourinform iroda pedig karácsonyváró túrát és sétát szervez.

K.I./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: