keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egerszegi búcsú

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi búcsú

2005 július 19 - kedd
A korábbi évekhez hasonlóan az Együtt Zalaegerszegért Egyesület idén is megszervezi a nagy népszerűségnek örvendő Egerszegi búcsút, melynek a Göcseji Falumúzeum és az Olajipari Múzeum ad majd otthont.

Takács Éva, az EZE jegyzője érdeklődésünkre elmondta: 2005. július 24-én – hagyományteremtő szándékkal – immár ötödik alkalommal szervezik meg a búcsút, melynek legfőbb célja, hogy a mai rohanó világban az emberek egy rövid időre elfelejtsék problémáikat és beszélgetéssel, szórakozással töltsék szabadnapjukat. A város védőszentjének, Mária Magdolna tiszteletére rendezendő Egerszegi búcsúban minden korosztálynak kínálnak programot, így biztosra vehető, hogy a helyszínre kilátogatók nem fognak unatkozni. A programok 10 órakor kezdődnek, ahol egyebek mellett ökumenikus istentisztelet, kézműves-bemutatók, kirakodóvásár, bábszínház, térzene, kutyabemutató, szórakoztató gyermekműsorok és hagyományőrző egyesületek előadásai várják majd az érdeklődőket.

A rendezvény évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, és mint Takács Évától megtudtuk: a mostani búcsú keretében az EZE megszervezi az elszármazottak találkozóját, amelyre mintegy 50 egykori egerszegit hívtak meg.

Tartalom megosztása: