keresés a weboldalon

Egerszegi delegáció Dobricsban.

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi delegáció Dobricsban.

2004 október 18 - hétfő
A közelmúltban zalaegerszegi delegáció utazott bolgár testvérvárosunkba, Dobricsba, a város napi ünnepségekre. A várost dr. Gyimesi Endre polgármester, Devecserné Óvári Ibolya és Tolvaj Márta képviselő asszonyok képviselték.

Magyarország, illetve Zalaegerszeg mellett, Svájcból, Belorussziából, az oroszországi Szaratovból és Macedóniából érkeztek küldöttségek.
1940 óta minden év szeptember 25-én ünnepli Dobrics a város felszabadulását a román uralom alól. Azóta ez a nap egyike a legfontosabb bolgár évszámoknak, kiemelkedő nemzeti esemény és a bolgár nemzeti eszme szimbóluma is. Ekkor kerül sor a város koncerttermében Dobrics város díszpolgárainak avatására.
A magyar és bolgár városvezetés közötti tárgyaláson az együttműködés további kiszélesítésében állapodtak meg. A két város közötti kapcsolat tovább fejleszthető a kultúra, az ifjúság, az idegenforgalom terén, fontos magyar részről az európai uniós tapasztalatok átadása is. Az oktatás tekintetében a zalaegerszegi képzők is csatlakozhatnak ahhoz a Leonardo-programhoz, melyben Dobrics városa is részt vesz.
Szófiában, a Magyar Kulturális Intézet igazgatójával is tárgyaltak a városvezetők, hogy a jövőben zalai, illetve zalaegerszegi művészek – klasszikus zenétől a képzőművészetig – kiállításait küldi és turisztikai programokat kínál a város Bulgáriában.

Tartalom megosztása: