keresés a weboldalon

Egerszegi érmek az ifjúsági erőemelő bajokságról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi érmek az ifjúsági erőemelő bajokságról

2016 november 04 - péntek
Életük első erőemelő versenyén remekül szerepeltek a megyeszékhelyi fiatalok

A Budapest MOM Sportközpont volt a helyszíne október közepén az Ifjúsági RAW erőemelő magyar bajnokságnak. A versenyen három fiatallal a zalaegerszegi HagymaGym SE remekül szerepelt. Hajmási György a fiúk felkészítője elmondta, hogy a RAW a versenykiírás szerint annyit jelent, hogy a versenyzők támasztóruházat nélküli versenyezhetnek és guggoláshoz nem lehetett nekik bandázsolni. Rácz Gergőnek, Kocsis Bálint Balázsnak és Tóth Gábor Péternek ez volt az első erőemelő versenye, előtte csak fekvenyomó versenyen indultak eddig.

Rácz Gergő a 66kg súlycsoportban indulva bronzérmet szerzett. Összteljesítménye 327,5 kg volt (guggolás 102,5kg, fekvenyomás 85kg, felhúzás 140kg). A 83 kg-os súlycsoportban Kocsis Bálint Balázs az ötödik helyen végzett 362,5 kg-os teljesítménnyel (guggolás 120kg, fekvenyomás 102,5kg, felhúzás 140kg). A versenyen ezüstéremig jutott a 120 kg-ban versenyző Tóth Gábor Péter, akik 505 kg-ot teljesített (guggolás 170 kg, fekvenyomás 130kg, felhúzás 205 kg).

A HagymaGym SE versenyzői november végén a debreceni RAW Ifi-Junior-Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságon vesznek részt, ahol szeretnének a csapatversenyben az első háromban végezni.

Jóna István

Tartalom megosztása: