keresés a weboldalon

Egerszegi Évszázadok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi Évszázadok (Videó)

2015 június 10 - szerda
Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulója alkalmából helytörténeti konferenciát tartottak szerdán a Díszteremben. Az Egerszegi Évszázadok című esemény a Zala Megyei Levéltár és a helyi önkormányzat együttműködésével valósult meg.

Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója levélben köszöntötte a konferencia résztvevőit. Távollétében gondolatait Gyimesi Endre, a város díszpolgára tolmácsolta. Az őt követő Balaicz Zoltán polgármester beszédében kiemelte: Zalaegerszeg múltja nem csak magyar viszonylatban figyelemre méltó.

A konferencián történészek, muzeológusok és levéltárosok elevenítették fel a megyeszékhely történelmének legérdekesebb pillanatait. Egyebek mellett szó esett a város középkori múltjáról is. Dr. Bilkei Irén, a Zala Megyei Levéltár főlevéltárosa Zalaegerszeg mezőváros és földesurai a középkorban címmel tartott előadást.

Az eseményen megtudtuk azt is: ezentúl évi rendszerességgel jelenik meg olyan kiadvány, amely a város történelmének eddig ismeretlen mozzanatait dolgozza majd fel.

K.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: