keresés a weboldalon

Egerszegi Kapocs (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi Kapocs (Videó)

2018 november 09 - péntek
Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg Budapesten az Egerszegi Kapocs nevű programot. A Zalaegerszegről elszármazott, de a városért máig tenni akarók gyűltek össze csütörtökön az Öbölház Rendezvényközpontban, hogy meghallgassák Vigh Lászlónak, a járműipari tesztpálya miniszteri biztosának beszámolóját és Balaicz Zoltán polgármester évértékelőjét.

A város első embere átfogó bemutatójában visszatekintett a 2014-ben megkezdett közös munka terveire és az eddig megvalósult beruházásokra. Évértékelőjében kitért a gazdaság-, és városfejlesztésre, az egészségügyi-, nevelési-, oktatási-, kulturális-, valamint sportlétesítmények megújulására.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte még a logisztikai központ- és konténerterminál terveit, továbbá azt, hogy Zalaegerszeg az 5. generációs mobilhálózat tesztvárosa lett. Vigh László azt hangsúlyozta: a járműipari tesztpályán végzett munkák is jól haladnak.

Vigh László, országgyűlési képviselő, a járműipari tesztpálya miniszteri biztosa:

A jelenlévők évről évre örömmel látják a zalai megyeszékhely töretlen fejlődését. Fekete György rendszeresen hazalátogat, mint mondja az ilyenkor látott apró részletekből az Egerszegi Kapocson teljes képet kap.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia egykori elnöke:

A program célja a beszámolókon túl az is, hogy további ötleteket és javaslatokat fogalmazzanak meg. Így az est a hagyományokhoz híven, zalai és jazzes dallamok mellett kötetlen beszélgetéssel zárult.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: