keresés a weboldalon

Egerszegi Kapocs (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi Kapocs (Videó)

2017 november 10 - péntek
Hetedik alkalommal találkoztak a Zalaegerszegről elszármazott, de a városhoz több szállal is kötődők Budapesten. Mint az esten elhangzott, az Egerszegi Kapocs minden évben lehetőséget nyújt az együtt gondolkodásra, valamint a közösségformálásra.

A rendezvény hagyományosan Zalaegerszeg polgármesterének köszöntőjével és az elmúlt év eredményeinek ismertetésével kezdődött. Balaicz Zoltán kiemelte a Modern Városok Program egyik legfontosabb elemét – az R76-os 2×2 sávos gyorsforgalmi út megépítését, ami a város mellett a megye számára is nagy jelentőségű.

A polgármester a gazdaság- és városfejlesztési programok mellett a nevelési, oktatási és egészségügyi korszerűsítéseket is górcső alá vette. Vigh László országgyűlési képviselő egy másik fontos beruházás – a 42 milliárd forintból épülő járműipari tesztpálya – élénkítő hatásáról szólt.

Dr. Palkovics László, a tesztpálya kormánybiztosa úgy véli: a zalai megyeszékhely többször bebizonyította, hogy tud élni a kínálkozó lehetőségekkel. Erre a jövőben is mód lesz.

A városért kiemelkedő munkát végzők továbbra is azon lesznek, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék szülővárosukat. A lokálpatrióta öntudat erősítése érdekében idén is kötetlen beszélgetéssel zárult az este, melyen most a Zala Együttes szolgáltatta a hazai dallamokat.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

 

Tartalom megosztása: