keresés a weboldalon

Egerszegi Kapocs (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi Kapocs (Videó)

2016 november 11 - péntek
Hatodik alkalommal találkoztak Budapesten a Zalaegerszegért kiemelkedő munkát végző elszármazottak. Az Egerszegi Kapocs nevű rendezvényen idén csaknem 100 meghívott vett részt. Tőlük Balaicz Zoltán polgármester azt kérte, hogy továbbra is segítsék a város immár két éve töretlen fejlődését.

Az est háziasszonya a zalaegerszegi születésű Kandász Andrea volt. Az ő karrierje a helyi televízióban indult. Rajta kívül több sikertörténet köthető a város szülötteihez, akik annak ellenére, hogy távol élnek, nem feledkeztek meg a zalai megyeszékhelyről.

Balaicz Zoltán polgármester vázolta, hogy milyen eredményeket ért el a város, miközben a jövő terveire is kitért. Ezzel kapcsolatban mások is megfogalmazták elképzeléseiket. Köztük Buza Sándor Zala megye gasztronómiai arca, aki egyféle missziónak tartja a zalai gasztronómia terjesztését.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is több szállal kötődik Zalaegerszeghez. A fejlődés mellett fontosnak tartja az értékmegőrzést. Ezért a nemrég elhunyt – szintén zalai – Makovecz Imre által tervezett kápolna megvalósítása érdekében egy millió forintot ajánlott fel a további adományok reményében.

Az ilyen és ehhez hasonló tervek kivitelezése érdekében az est további része vacsorával egybekötött kötetlen beszélgetéssel telt. Itt Berkes Dániel és zenekara szolgáltatta jazz-es feldolgozásban a zalai dallamokat.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: