keresés a weboldalon

Egerszegi Kapocs (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi Kapocs (Videó)

2015 október 14 - szerda
Idén – immár ötödik alkalommal – tartották meg Budapesten az Egerszegi Kapocs nevű rendezvényt. Erre zalaegerszegi születésű vagy kötődésű, de városunkból elszármazott, saját szakterületükön országosan ismert és elismert emberek kaptak meghívást.

Az est résztvevői mind-mind maradandót alkottak életük során. Van, aki színészi tehetségével, míg mások tudományos, pénzügyi és politikai eredményeikkel. A közös az bennük, hogy mindannyian kötődnek Zalaegerszeghez. Fekete György például itt született. Mint mondta: gyermekkori élményei miatt lett belsőépítész. Emlékei máig idekötik.

Ezer szál fűzi Zalaegerszeghez Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színművészt is. Alapító tagja a Hevesi Sándor Színháznak, ahol 1982 és 86 között játszott. A zalai dombság és az itt élő emberek rabul ejtették

Az elszármazottak egyetértettek abban: büszkék arra, hogy egerszegiek. Noha munkájuk máshova szólította őket, a városról nem feledkeztek el, máig sokat tesznek érte – mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

A rendezvény résztvevői Zalaegerszeg munkahelyteremtő beruházásaival, a város kiemelt rendezvényeivel és fejlesztéseivel is megismerkedhettek. Emellett megbizonyosodhattak a nagyszerű zalai kultúráról és gasztronómiáról.

M.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: