keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egerszegi Kapocs (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegi Kapocs (Videó)

2012 december 11 - kedd
Második alkalommal szervezték meg Budapesten, a Kogart rendezvényházban az Egerszegi Kapocs elnevezésű találkozót, amelyre zalaegerszegi születésű vagy kötődésű, de városunkból elszármazott, saját szakterületükön országosan ismert és elismert emberek kaptak meghívást.

A találkozón voltak országos intézmények igazgatói, kormánybiztosok, államtitkárok, színházi szakemberek – és média-nagyságok is: például Szalai Annamária, az NMHH elnöke, vagy Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója. Mindannyiukban az a közös, hogy Zalaegerszegen születtek, Zalaegerszegen éltek – és miután pályafutásuk messzebbre, jelesül a fővárosba vezérelte őket, nem szakadtak el szülővárosuktól. 
 A zalaegerszeg.hu interjúcsokra a december 4-i, kedd esti összejövetelen készült Budapesten, a Kogart Házban, bemutatták a két legújabb Zalaegerszeg-filmet – Horváth Szilárd: Az én városom című alkotását, valamint a Zalaegerszegei Televízió produkcióját. Gyutai Csaba polgármester rövid prezentációban mutatta be a város elmúlt egy évben bekövetkezett gazdasági, kulturális, idegenforgalmi változásait. 
A meghívott vendégek videóinkban beszélnek kötődéseikről, a találkozással kapcsolatos várakozásaikról. 

(A videókban – sorrendben – a következők szólalnak meg: Böröcz István vezérigazgató, MTVA; Zumbók Ferenc a budai Várnegyed és fertődi Esterházy-kastély megújításáért felelős kormánybiztos; Wettstein Tibor gazdasági igazgató, Madách Színház; Szalai Annamária elnök, NMHH; Kardeván Endre élelmiszerbiztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, Gyutai Csaba polgármester, Zalaegerszeg) 
 yr/N.G.

Tartalom megosztása: