keresés a weboldalon

Egerszegiek Erdélyben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegiek Erdélyben

2010 március 24 - szerda
2008 nyarán hivatalos kapcsolatfelvétel történt a zalaegerszegi Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola, valamint az erdélyi Baróton működő Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont között. A testvériskolai kapcsolat egyik elemeként a múlt évben a barótiak meghívták az iskola küldöttségét a március 15-i erdélyi ünnepségekre, amely olyan jól sikerült, hogy a meghívást az idén megismételték.

Március 12-17. között a Deák és Széchenyi iskolákból 14 fős kórus, továbbá Rozmán Sándor igazgató és négy kísérőtanár valamint az önkormányzat részéről Balaicz Zoltán, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke tartózkodott Erdélyben. Az egerszegiek az odavezető út során megkoszorúzták az aradi vértanúk emlékművét, megálltak Gyulafehérváron és Vajdahunyadváron is.

Baróton a Pásztortűz néptáncegyüttes műsorát nézték meg az első napon. A delegáció felnőtt tagjai látogatást tettek a baróti iskolaközpontban, ahol fogadta őket a város alpolgármestere, az intézmény igazgatója és tantestület tagjai. Az eszmecsere során a két város helyzetéről, az oktatási intézmények további együttműködéséről esett szó. Közben a diákok a környék nevezetességeivel ismerkedtek.

A boldvaji vashámornál (ahol 1848-ban Gábor Áron az első székely ágyukat öntötte) ünnepi beszédet mondott Balaicz Zoltán, és fellépett a rendezvényen az egerszegi iskola kórusa is. Az oktatási bizottság elnöke március 15-én is mondott ünnepi beszédet, és megbeszélést is folytatott többek között Demeter Lászlóval, a Kovászna Megyei Önkormányzat oktatási, és kulturális bizottságának elnökével a kapcsolatok további erősítéséről.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: