keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egerszegieket várnak Kínába

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszegieket várnak Kínába

2006 február 14 - kedd
Zalaegerszeg és német testvérvárosa, Marl közös szervezésében 2006. július 13-a és 27-e között nemzetközi ifjúsági szemináriumot rendeznek a kínai Changhzi városában, valamint Pekingben, melyre a zalai megyeszékhelyről is várnak diákokat.

A találkozójának szervezését Marl város egyik alapítványa koordinálja, melyen összesen hét nemzet 18-22 év közötti fiataljai vesznek részt. Az összejövetel célja, hogy az ifjak különböző programok, szemináriumok és kulturális rendezvények keretében lehetőséget kapjanak arra, hogy bepillantsanak egymás kultúrájába, szokásai és még több ismeretet szerezzenek egy-egy ország mindennapi életéről, jövőbeni terveiről. Az ifjúsági találkozót egyébként minden esztendőben más országban szervezik meg, tavaly például Marl francia testvérvárosa adott otthont a rendezvénynek. Ezen szintén képviseltette magát Zalaegerszeg, akkor két egerszegi főiskolás töltött két hetet Franciaországban.
Idén szintén két zalaegerszegi diák vehet részt a szemináriumon. A vállalkozókedvű fiatalok jelentkezését 2006. február 17-ig várják a polgármesteri hivatalban. Az izgalmas „kirándulásást” azoknak ajánlják, akik felsőfokon beszélik az angol nyelvet és vállalják, hogy befizetnek 500 eurót, amely tartalmazza az utazás és az ottartozkódás teljes költségét.

Molnár Veronika, a hivatal nemzetközi referense érdeklődésünkre elmondta: a jelentkezőket egy angol nyelvű elbeszélgetésre hívják be, s ezt követően választják ki azokat, akik júliusban elutahanak Kínába. A program ebben az évben is érdekesnek ígérkezik, hiszen a korábbi hagyományokhoz megfelelően Marl valamennyi testvérvárosából érkeznek majd diákok a szemináriumra, így például angol, francia és lengyel tanulók. Mint megtudtuk, az elmúlt esztendőben is nagy érdeklődés volt az összejövetel iránt, akkor összesen tizenöt jelentkezőből választották ki azt a két fiatalt, akik életreszóló élményekkel gazdagodtak a tavalyi nyári szünidőben. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: