keresés a weboldalon

Egészségdélután a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészségdélután a Petőfiben (Diákújság pályázat)

2011 december 02 - péntek
Ismét egészségdélután került megrendezésre az iskolánkban. Délelőtt az első osztályosok részt vehettek egy fogápolási órán, ahol a védőnők elmagyarázták a helyes fogmosás fontosságát. Ezt jól szemléltették egy óriási fogsorral és fogkefével. Ezután a kicsik ki is próbálhatták a tanultakat, mindenki megmosta a fogát és kiderült, hogy mit tud hasznosítani a hallottakból és látottakból.

A negyedik órában a 7-8. évfolyamos lányoknak tartottak rendhagyó órát, ahol felvilágosítást kaptak az intim higiénéről. 12-14 óra között a felnőttek is tehettek az egészségükért, mert az orvosi szobában vérnyomás és testzsír mérés volt, ahová bárki bemehetett. 14 órakor megnyitóval folytatódott a nap, ahol fitball bemutató volt és egy kicsit meg is mozgattak mindenkit, mert lehetett aerobicozni, valamint táncházat tartott Norbi bácsi.

Ezután minden osztály külön programra mehetett. Volt teaház, mesesarok, sportvetélkedő, drámaszoba, kreatív terem és sütés a tanító nénikkel.

Mi voltunk az az osztály, aki sütött. Szerintem ez volt a legjobb program az összes közül. Nagyon finom süti készült, és ami igencsak fontos, a hozzávalók is egészségesek voltak. Például a graham liszt, a barna cukor, az olajos magvak. Teljesen teleettük magunkat, és még a tesómnak is tudtam hazavinni kóstolót.


Gulás Rebeka 3.a osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: