keresés a weboldalon

Egészséges menzakaják – ezt ígéri a Hungast Nyugat Kft. (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészséges menzakaják – ezt ígéri a Hungast Nyugat Kft. (Videó)

2012 október 19 - péntek
Idén nyáron közbeszerzési eljárás nyomán kötött megállapodást az önkormányzat és Hungast Nyugat Kft., hogy cég a következő 5+5 évre átveszi 30 zalaegerszegi óvodában és iskolában a közétkeztetést. A Hungast célja, hogy a gyerekek minél korszerűbben és egészségesebben táplálkozhassanak a menzán is. Az első eredmények már látszanak: a menüben több a zöldségféle és gyümölcs, a szolgáltató pedig folyamatosan értékeli a visszajelzéseket. Minderről a sajtó munkatársait is tájékoztatták.

Szeptember 1-től a Hungast Nyugat Kft. látja el tízóraival, ebéddel és uzsonnával a város 30 óvodáját és iskoláját – naponta 6500 adag ételt készítenek. A tulajdonosváltást a gyerekek is megérezték – például az étlapon, amely a cég mesterszakácsa jóvoltából ötvözi a hagyományos és a korszerű, új ízvilágú ételeket.

Így került a kínálatba például a padlizsánkrém, a balzsamos krémtúró vagy a cukkini, de persze elfogadtatásukhoz türelem is kell – mondja Végh Tamás gasztronómiai vezető.

Az elmúlt két hónapban a cég szakemberei folyamatos közvélemény-kutatást végeztek az intézményekben. A novemberi étlapot már a visszajelzések alapján állították össze – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Herczeg Csaba, a Hungast Nyugat Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hungast 100 millió forintos fejlesztést garantált pályázatában – a 6 főzőkonyha és a tálalókonyhák felújítását a vállalt 5 év helyett két éven belül elvégzik, és kicserélik a fogyóeszközök többségét is. A menzadíjak idén nem emelkednek, ezt szerződésben vállalták.

A tájékoztató végén a sajtó munkatársai is ízelítőt kaphattak abból, hogyan alakul át lassacskán a gyerekek étlapja…

yr/N.G.

Tartalom megosztása: