keresés a weboldalon

Egészséges találkozó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészséges találkozó (Videó)

2017 november 16 - csütörtök
Zalaegerszegen találkoztak az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének tagjai. A háromnapos tanácskozásnak immár második alkalommal ad otthont a megyeszékhely.

Zalaegerszeg idén ünnepli első írásos említésének 770. évfordulóját. A jubileum jegyében több konferenciát és emlékülést szerveztek már. Ebbe a sorba illeszkedik az Egészséges Városok Szövetségének őszi találkozója is – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Magyarország a kezdetektől része az Egészségügyi Világszervezet Európai Irodája által indított kezdeményezésnek. A mozgalom célja olyan átfogó stratégiák kidolgozása, melyek az egészségügyön kívüli szektorok összehangolt együttműködését segítik elő. Így szolgálva a lakosság egészségét, jólétét valamint életminőségének javítását. A részletekről De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetség főtitkára tájékoztatott.

A szervezet 2014-ben módosította alapszabályát, s Magyarországi Szövetségről, magyar nyelvű szövetséggé változtatta nevét. Ezáltal lehetőséget kaptak a határon túli magyarlakta települések. Ennek köszönhetően két éve Erdőszentgyörgy, most pedig Székelyudvarhely, Szováta és Lendva csatlakozott.

V.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: