keresés a weboldalon

Egészséges városok küldöttei tanácskoznak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészséges városok küldöttei tanácskoznak Zalaegerszegen (Videó)

2012 november 06 - kedd
Magyarországon 1989-ben alakult meg az Egészséges Városok Szövetsége. A szerveződés célja, hogy a csatlakozó önkormányzatok saját városukban olyan egészségpolitikát folytassanak, amivel az egymást követő generációk betegség-megelőzését, gyógyítását, a kockázati tényezők feltárását és megszüntetését szolgálják. A szervezet a napokban Zalaegerszegen tartja 24. országos szimpóziumát. A 3 napos rendezvényen a jelenlegi elnök, Zalaegerszeg városa átadta ezt a tisztséget Székesfehérvárnak.

Az egészséges városok mozgalma – amely a WHO kezdeményezésére indult – mára világméretűvé nőtte ki magát. Zalaegerszeg az alapítótagok közé tartozik. 
De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének főtitkára szerint az a legfontosabb, hogy a szervezethez csatlakozó önkormányzatok egyfajta egészségtudatos szemléletmódot kövessenek. Ugyanakkor nem lehet sorrendet fölállítani az egyes városok között – a cél az, hogy az önkormányzatok olyan programokat dolgozzanak ki, amelyek hosszú távon szolgálják az emberek egészségét. 
Zalaegerszeg az utóbbi időben például az egy orvos-egy rendelő programmal bizonyította, hogy fontos számára polgárai egészsége – mondta Balicz Zoltán alpolgármester -, és egyaránt figyelmet fordítanak a fiatalokra és az idősebbekre is. 


A szimpózium szerdán plenáris üléssel, tudományos előadásokkal folytatódik, és csütörtökön zárul. 
yr/E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: