keresés a weboldalon

Egészségesen cseperedni

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészségesen cseperedni

2010 március 05 - péntek
A város egészségfejlesztő programja keretében a zalaegerszegi Cseperedő bölcsőde a szociális-és lakásügyi bizottság által odaítélt 150 ezer forintos pályázati támogatást használhatta fel négy, a témát érintő előadás megtartására, tájékoztatta lapunkat Makovecz Tamásné, az intézmény vezetője. A program március 4-én zárult.

A projekt az egészséges életmódot, azon belül a helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozta, a gyerekek számára elsődleges mintának számító családtagokat megcélozva. 36 szülő vett részt azokon az ismertetőkön, ahol az egészséget védő alapanyagok kerültek bemutatásra, kóstolóval, receptcserével egybekötve. Ezen kívül a gyerekek számára három plusz gyümölcsnapot is tartottak.

– A bölcsődei étrend kielégíti a kicsik tápanyagszükségletét. Kéthetente tartunk gyümölcsnapot, gyakran van főzelék. A válogatósabb gyerekek a többieket látva elfogadják ezeket, a korpás és magos péksüteményekkel együtt. De leginkább azt fogyasztják szívesen, amilyen étellel otthon is találkoztak már.

Ezért is tartottunk a szülőknek előadásokat, hogy be tudják építeni, lehetőleg minél fiatalabb korban ezeket a tápláló étkeket a gyerekek étrendjébe – mondta Makovecz Tamásné, hozzátéve: a különböző reformételek az apukák tetszését is elnyerte.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: