keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egészségfejlesztő hétvége

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészségfejlesztő hétvége

2005 március 08 - kedd
Az ÁNTSZ Zalaegerszeg Városi Intézete és a Praktiker Barkácsáruház közös szervezésében első ízben rendeztek egészségfejlesztő és wellness napokat. A február utolsó illetve március első hétvégéjén zajló programok sorában véradás, vérnyomás- és vércukor-szintmérés szintúgy helyet kapott, mint a daganatos betegségek megelőzését szolgáló önvizsgálatok tanítása.

Az áruház területén az ÁNTSZ városi intézete egészség-szigeteket épített fel, ahol különböző egészségfejlesztő programok zajlottak. Az egészségügyi szakemberek mellett természetgyógyász, kozmetikus, hajgyógyász, személyi edző is szolgált tanácsokkal. Sokan vették igénybe a testsúly-, testzsír, a komputeres látásvizsgálatot és a számítógépes egészségfelmérést.  Ezenkívül reform ételek kóstolója, gyógyászati segédeszközök, étrendkiegészítők bemutatója, életmód-tanácsadás, tartásjavító torna várta az érdeklődőket. A lakosság számára szervezett ingyenes programok mellé a városi rendőrkapitányság bűn-, baleset-megelőzési és drogprevenciós szakemberei is csatlakoztak.

Dr. Tóth Ágnes városi tiszti főorvos elmondta, szívesen támogatták a kezdeményezést, mivel úgy vélték, felvilágosító, ismeretterjesztő tevékenységük az egészséges életmód népszerűsítése érdekében sokkal hatékonyabb lehet egy olyan környezetben, ahol több célcsoportot érhetnek el. Elgondolásukat igazolta a programok nagy látogatottsága mellett az is, hogy az úgynevezett önteszteket is több mint ezren töltötték ki.

A Praktiker áruházak azért vállalták a rendezvény házigazdáinak szerepét, mert véleményük szerint, nemcsak az a fontos, hogy az emberek széppé varázsolják környezetüket, hanem tegyenek egészségükért, testi és lelki békéjükért, hogy élvezni is tudják azt, tette hozzá Lében Zsolt áruházigazgató.

Tartalom megosztása: