keresés a weboldalon

Egészségnap a Mindszenty iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészségnap a Mindszenty iskolában

2009 május 19 - kedd
A Mindszenty-iskola alsósai számára rendeztek egészségnapot a közelmúltban. Mint Virágh Józsefné igazgató elmondta, a gimnazisták számára minden évben van hasonló tartalmú rendezvény, ez adta az ötletet, melyet az iskolai védőnők és pedagógusok valósítottak meg pályázati támogatással. A szülőknél is értő fülekre talált a kezdeményezés, így ők is segítették a programot.

Több hónapos szervezés után márciusban kezdődtek az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, melyek a táplálkozást, a higiéniát, valamint az idősekkel és fogyatékkal élőkkel való bánásmódot ölelte körül. A május közepén tartott záró rendezvényen aztán számot adhattak a megszerzett tudásról az alsósok.

Lehetőségük volt testi, szellemi, érzékszervi fogyatékosokkal találkozni, életmódjukba, önsegítő módszereikbe bepillantani, idősekkel beszélgetni, zöldség – gyümölcs szobrászattal foglalkozni, a témához kapcsolódó rajzkiállítást megtekinteni.

Az egészséghez fontos jó kedvről és nevetésről a Hevesi Színház művészei gondoskodtak a „Bohócparádé” című műsorukkal. Nem maradt el a mozgást népszerűsítő zenés torna és az iskola szellemiségének megfelelően a testi-lelki egészségért mondott közös ima sem.

– A Jóisten ajándéka az életünk és kötelességünk az egészségünkre vigyázni – mondta az igazgatónő, aki már a folytatást tervezi. Legközelebb a sajátos nevelési igényű, a hátrányos helyzetű diákokat, a pedagógusok szakmai kiégésének veszélyét helyezik fókuszba a mentálhigiénés és kommunikációs program keretében, mely ősszel indul, feltehetően a botfai közösségi házban.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: