keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egészségnap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészségnap (Videó)

2011 március 24 - csütörtök
A szombati tanítási nap alkalmából több iskolában is egészségnapot tartottak. Az Adyban központi téma az egészségnevelés és a drogpervenció volt. A Csány Szakközép Iskolában reformételeket kóstolhattak a fiatalok és állapotfelmérésen is részt vehettek.

Az Ady Iskolában 10 különböző állomáson vehettek részt a gyerekek, ahol játékos, szemléletes foglalkozáson bemutatták többek között a dohányzás káros hatásait, részt vehettek léleképítő pszicho fitnessen és megismerkedhettek a helyes közlekedési szabályokkal. Lehetőségük nyílt modellezni olyan forgalmi helyzetekkel, amikkel nap, mint nap találkozhatnak. A bűnmegelőzés is fontos szerepet kapott a nap folyamán. Oroszy Erzsébet az iskola pedagógusa szerint a gyerekek egyre korábban próbálják ki a dohányzást, az alkoholt, vagy drogokat, így már korán el kell kezdeniük a prevenciós foglalkozásokat.

A Csány Szakközépben is az egészséges életmód jegyében telt a nap. Itt a diákok különböző mézeket és reformételeket kóstolhattak. A fiatalok gyorsan megbarátkoztak a teljeskiörlésű lisztből készült szendvicsekkel, és édességekkel is. – Nekem ezek az ételek jobban ízlenek, mit, amiket a büfében vásárolhatunk. -mondta lelkesen Markos Dorina, aki eddig nem fogyasztott ilyen csemegéket.

A helyes táplálkozás mellett lehetőség volt az egészségi állapot felmérésére is. A 18 éves Vörös Dánielt elkísértük vérnyomás és vércukorszint mérésre. A fiatalember rendszeresen sportol és táplálkozására is odafigyel, bevallotta ennek ellenére ő sem mentes káros szenvedélyektől. – Naponta dohányzom , 4-5 szál cigit el szoktam szívni, de alkoholt csak két-három hetente, mértékkel fogyasztok.”

Dani vérnyomása és vércukorszintje is tökéletes, de az iskola védőnője szerint előfordult már, hogy itt szűrtek ki olyan eseteket, ami orvosi kivizsgálást igényelt. Az állapotfelmérés és a helyes táplálkozás mellett a diákok elsősegély tanfolyammal és sporttal tölthették a rendhagyó szombati tanítási napot.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: