keresés a weboldalon

Egészségváros Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészségváros Zalaegerszegen

2010 június 04 - péntek
A Richter Gedeon Gyógyszergyár kezdeményezésére létrejött országos programsorozat keretében 2010. június 12-én Zalaegerszegen a Dísz térre látogat a Richter Egészségváros.

A program alapvető célja, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében. A szombati napon megrendezésre kerülő rendezvényen a szórakoztató családi programok mellett a látogatók ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon vehetnek részt.

Az akció különlegessége, hogy a város, a megye lakosai aktív részvételükkel növelhetik a Richter Gyógyszergyár által a Zala Megyei Kórház számára felajánlott
2 millió forint adomány összegét.

Az egészség megőrzése, fenntartása céljából szervezett programokon való részvételért adománypontokat kapnak az érdeklődők, mely adománypontokat a rendezvény végén a szervező gyógyszergyár adományforintokká vált be, s így tovább növelhető a kórház részére felajánlott adomány összege.

A 10.00 és 17.00 óra között zajló programok során csontritkulás-, prosztata-, és bőrgyógyászati szűrést, koleszterin-, és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

A szűrések mellett refluxbetegség, Alzheimer-kór, onkológiai és nőgyógyászati témákban felmerülő kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, de dietetikusok, gyógytornászok és gyógyszerészek is rendelkezésre állnak a nap folyamán.

Mindemellett gyógytorna gyakorlatokat is tanulhatnak, végezhetnek a rendezvényre látogatók, valamint részt vehetnek véradáson és újraélesztési tanfolyamon is.

Tartalom megosztása: