keresés a weboldalon

Egészségvédő napok a Kaffka kollégiumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egészségvédő napok a Kaffka kollégiumban

2009 november 17 - kedd
Novemberben minden héten egy-egy előadás várja a Kaffka tagkollégium lakóit. Dr. Bátfainé Szabó Veronika egészségnevelő és Tóthné Koller Mária védőnő készségesen állt az intézmény rendelkezésére, hogy az egészségmegőrzés terén felvilágosítást adjanak.

A hónap elején a különböző betegségek kialakulását elősegítő rizikó faktorokkal ismerkedtek játékosan, kvíz formájában a lányok. Majd a fogamzásgátlás különböző módjait ismertette a védőnő, részletesen kitérve az életkori sajátosságok, a biztonsági tényező, az alkalmazhatóság, a mellékhatások, az anyagi vonzat és a nemi betegségek elleni védekezés szempontjaira.

Közben válaszolt a felmerülő kérdésekre és tájékoztató anyagokat is kiosztott, többek között az úgynevezett OC kalauzt, mely segít a saját hormonháztartás felmérésében és így a legmegfelelőbb tabletta kiválasztásában.

November 23-án a szexuális úton terjedő betegségek lesz az előadás témája, majd a hónap végén a legális és illegális drogok kerülnek górcső alá. Akik kérdéseikre inkább levélben szeretnének választ kapni, a vedonomarcsi@gmail. com címre írhatnak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: