keresés a weboldalon

Egy emlékezetes nap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy emlékezetes nap

2013 február 25 - hétfő
Sok emlékezetes nap volt már az életemben, de talán a legjobb mégis a keresztanyám esküvője volt. Titokban már régóta vártam erre a nagy eseményre és arra, hogy legyen végre keresztapám is. Hetekkel az esküvőjük előtt, már nagy izgalomban voltam.

Keresztanyám és a leendő férje azt kérdezték tőlem és a testvéremtől:

– Szeretnétek koszorúslányok lenni?

– Örömmel! – kiáltottuk.

A keresztszüleim még azt a szerepet is rám bízták, hogy vigyem a templomban a gyűrűspárnát, rajta a gyönyörű karikagyűrűkkel. Nagyon féltem, nehogy leguruljanak a párnáról, mert az szerencsétlenséget jelent. Eljött az esküvő napja. Már korán reggel elkezdtünk készülődni. Első utunk a fodrászhoz vezetett, aki gyönyörű szép koszorúslány frizurát készített nekem és a húgomnak. Végül virággal még ki is díszítette azt. Eljött a várva várt pillanat és én fölvehettem a csodálatos, földig érő ruhámat.

Először a templomi szertartás következett. A pap bácsi először a menyasszonyhoz fordult és azt kérdezte tőle:

– Szeretnéd Valért hites férjedül?

– Igen. – válaszolta Alexandra meghatottan.

Majd a vőlegény mondta ki a boldogító igent. Ezután egy gyönyörű hotel kertjében folytatódott az esküvő. A lakodalomban finomabbnál finomabb ételeket szolgáltak fel. Sokat ettünk, ittunk és táncoltunk egészen hajnali két óráig. Igaz, hogy a nagy izgalomtól elfáradtam a nap végére, de ez a csodálatos nap, amelyre mindig szívesen gondolok majd vissza, örök emlék marad a számomra.

Golubics Kamilla 4.a osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: