keresés a weboldalon

Egy félidő Williams nélkül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy félidő Williams nélkül

2010 október 31 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Marso-Vagép Nyíregyháza KK 90-75 (18-15, 24-15, 16-29, 33-16).

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1400 néző. Jv.: Bodnár, Bognár, Benedek.

ZTE: Vertetics (3/3), Vojvoda (22/18), Kámán (10/6), Wilson (13/3), Tóth Á. (20). Csere: Gáspár (6), Baki, Williams (11/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Nyíregyháza: Szavics (4), Mohácsi (3/3), Lekli (18), Sitku (21/9), Marshall (17/3). Csere: Sztojakovics (10/3), Siska, Nagy K. Szarvas (2). Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Williams a bemelegítés során megsérült, így nélküle kapkodva kezdte a mérkőzést a ZTE, a nyírségiek a 3. percben 10-4-re vezettek. Ezt követően Kámán Tamás pontjaival fezárkoztak a hazaiak, és átvették a vezetést. Szerencsére a második negyedben a ZTE-nél pontosak voltak a hárompontos dobások, Vertetics nyitotta a sort, Vojvoda folytatta, így viszonylag jelentős előnyre tett szert a zalai gárda.

A nagyszünet után pályára lépett a két negyeden át ápolt Williams, de jelenléte nem hatott jótékonyan a társakra. A szabolcsiak felzárkóztak, sőt a negyed végén, egy időmérést követő csetepaté után átvették a vezetést..

Csikorgott a ZTE gépezete, főleg a védekezésben hibázott sokat a hazai csapat. A negyed közepéig együtt haladt a két együttes, aztán ismét jött Vojvoda és eldöntötte a mérkőzést.
Nehezen nyert a ZTE, ami bizonyos szempontból érhető. Sikerével most már egyedüli csapatként veretlen a bajnokságban.

Vélemények:
Patonay Imre, a ZTE szakmai tanácsadója: – Írányitónk sérülése alaposan megzavarta a csapatot, de a fiatalok nagyon jól küzdöttek. Értékes győzelmet arattunk a Nyíregyháza ellen.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Williams sérülése miatt felborult a játékunk, nagyon meg kellett küzdenünk ezért a győzelemért.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: Lorenzo sérülése gondokat okozott a csapatnál az első félidőben, szünet után lassan találtunk vissza a helyes útra. A lényeg, hogy nyertünk.


Ferenczi Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: – A 3. negyedben visszajöttünk a mérkőzésbe, lehetőségünk volt a bravúrra, de a ZTE jobb játékosállománya végül döntött. Gratulálok győzelmükhöz.

Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: B. M.

Tartalom megosztása: