keresés a weboldalon

,,Egy közülünk”-rendezvény a Mindszentyben

Zalaegerszeg címer
Hírek

,,Egy közülünk”-rendezvény a Mindszentyben

2013 március 08 - péntek
A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban 2013. március 1-jén Zalában elsőként rendezték meg azt az összejövetelt, mely európai polgári kezdeményezésként indult. Jelmondata a következő:

,,Az Európai Uniónak meg kell tiltania és be kell fejeznie minden olyan tevékenységet, anyagi támogatást, amelyben feltételezhetően emberi embriók megsemmisítése történhet!”

A megnyitón jelenlétével emelte az esemény színvonalát Stróber László apátplébános, Gyutai Csaba polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő. A szervezők nevében Sziráki István mondott beszédet, majd Gyutai Csaba kért szót, aki a magzati élet védelmét hangsúlyozta.

Európa-szerte legalább egymillió aláírást kell gyűjteni a cél megvalósulása érdekében, ebből 16500-at Magyarországon. Iskolánkban politikusok, egyházi vezetők, értelmiségiek adtak példát az ott lévőknek és írták alá elsőként az íveket.

Különböző programok követték egymást ezen a délutánon. Többek közt Dr. Goldfinger Jenő tartott előadást, aki húsz éve dolgozik a kórház nőgyógyászati osztályán. Idézetekkel színesítette gondolatait, mondanivalóját. Az előadás végén kislánya, Blanka olvasta fel az ,,Egy magzat naplója” című történetet, mely egy magzat életéről szólt.

Sokan megjelentek a rendezvényen, a Zala Tv is közvetítette a programokat.Focimeccseket is rendeztek, ahol a fiúk és lányok külön kategóriában mérkőztek egymással. Diák tanár ellen, gimnazista általános iskolás ellen, mindenki megküzdött minden csapattal.

A meccsekre még pólót is készíttettek, melyet ,,Egy közülünk”-felirat és néhány illusztráció díszített. Sokféle színben pompáztak, hogy meg tudjuk különböztetni a csapatokat.

A fehér pólós segítők várták az aláírókat, és gyűjtötték az íveket. Reméljük, hogy a következő két hétben a zalaegerszegiekkel együtt összegyűlik a szükséges 16500 aláírás!

Gombos Luca (6.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: