keresés a weboldalon

Egy rendes kavalkád

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy rendes kavalkád

2007 október 03 - szerda
„Őszi kavalkád” címmel immár második alkalommal rendeztek a zalaegerszegi szociális szolgáltató intézmények közös, bemutatkozó napot, hogy tevékenységük minél ismertebbé váljon a lakosság előtt. Az Ady-iskola udvarán zajló program főszervezője a Családsegítő Szolgálat szakmai egysége volt, Mészáros Ágnessel az élen.

– Bár a szociális szolgáltatók elég ismertek a városban, de szerettük volna még közelebb vinni azokat a lakossághoz. Bárki kerülhet ugyanis olyan helyzetbe, hogy más ember segítségére van szüksége. A bemutatkozásnak egy kellemes módját választottuk, szórakoztató program keretében – ismertette az apropót Mészáros Ágnes.

– Mely intézmények alkották a kavalkádot?
– A gondozási központ, a munkaügyi központ, a polgármesteri hivatal népjóléti osztálya, az ÁNTSZ, a Vöröskereszt véradásszervezői, a hajléktalanszálló munkatársai, a gyermekjóléti központ, az Áldozatsegítő Szolgálat és Jogi Segítségnyújtó Iroda, közismerten a „nép ügyvédje”, a Dán Termelőiskola, a Fogyatékkal élők Nappali Intézménye, a Mentálhigiénés Központ, a rendőrség bűnmegelőzési osztálya, a Diákönkormányzat és a Bogáncs Állatvédő Egyesület.

Ezen szervezetek között a hétköznapokon is legalább olyan jó a kapcsolat, mint a mai „ünnepnapunkon”. Gyakran van szükségünk egymás segítésére is. – Megsokasodott a dolguk az elmúlt időszakban? – A rászorulók, a bennünket felkeresők, az ügyfelek köre bővült. Sokkal leterheltebbek ezért a kollégák, de még győzzük a munkát.

– Elégedett a rendezvény látogatottságával?
– Tavalyhoz képest sokkal több résztvevő volt. Az átmenő forgalom, a „benézők” köre is nőtt, és azt láttuk, hogy sokan ittragadtak közülük. Elégedett vagyok a részvétellel. Remélem, jövőre még többen leszünk, mert úgy gondolom, kell néhány év, hogy az Őszi kavalkád széles körben ismert legyen Zalaegerszegen.

– Kik támogatták a rendezvényt?
– Az önkormányzat számos bizottsága nyújtott anyagi segítséget, és sok cég tett felajánlást. Ezekből lettek a tombolatárgyak, illetve a kóstoló a vendégeknek. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: