keresés a weboldalon

Egyedi tervezésű megnyitó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyedi tervezésű megnyitó

2007 június 18 - hétfő
„A képek lógnak a falon, ahogy azt egy tárlaton megszokhatták” – mondta Nagy Világosmedve kurátor a Lármás képek szélcsendben című tárlat megnyitóján.

A II. Color Arts Fesztivál multi- és intermédia kiállításán két mackó értekezett a festményekről. S ahogy azt Nagy Barnamedve művészettörténész hangsúlyozta, most először a képek is beszélgetnek egymással a falon.

A Mártírok úti irodaépület első emeletére tizennégy helyi kortárs képzőművész költözött be egy hétre. Ennek eredménye lett a fesztivál alatt látogatható szabad asszociációs kísérleti kiállítás, melyhez „egyedi tervezésű” megnyitó is társult.

Ahogy a medvék beszélték a hangszóróból: a képek önmagukért beszélnek. A koncepció célba ért, s egy új kortárs művészeti csoport munkája körvonalazódik a térben és időben.
A képek hangeffektek és zenei bejátszások által kommunikáltak egymással. A medvék a mikrofon előtt maradtak. Az interaktív hatást erősítette az is, hogy a kiállítótér egyben kávéház is volt, ahol a műveket nemcsak nézni lehetett, hanem aki úgy akarta, hátat is fordíthatott nekik. (Zala-Lap Kft., P.P., S.P.)

Tartalom megosztása: